Korujen materiaalit

Kulta ja hopea

Meille laadukkaat ja kestävät materiaalit ovat tekemisemme perusta. Haluamme käyttää koruissa pitkäikäisiä, kierrätettäviä sekä käyttöturvallisia materiaaleja. Raaka-aineiden laadusta varmistumme hankkimalla ne luotettavilta toimittajilta, jotka takaavat toimittamiensa jalometallien puhtauden.

Kaikki korunosat ovat jalometallia, joko kultaa tai hopeaa. Näin minimoimme riskin yliherkkyysoireille sekä varmistamme, että koruja on mahdollista korjata, kiillottaa ja huoltaa. Ja loppuviimein ne eivät päädy kaatopaikalle, vaan materiaalit menevät uusiokäyttöön.

Valmistamme tuotteemme itse, joten korut ovat suomalaista käsityötä. 

 

Korukivet

Käytämme koruissa niin jalo- kuin korukiviä, kuten kovia smaragdeja ja pehmeämpiä kvartseja. Jalokivet ovat harvinaisempia, arvokkaampia ja usein kestävämpiä. Näitä ovat mm. safiiri, timantti ja rubiini. Pehmeämpiä ja yleisempiä ovat korukivet, kuten ruusukvartsi, kuukivi, labradoriitti ja turkoosi.

Meitä kiehtoo kivissä niiden yksilöllisyys, joten pyrimme käyttämään kiviä, joissa on jokin yksityiskohta, väri tai erikoinen hionta, joilla korostamme sitä, että ne ovat luonnontuotteita. Liian tasainen väri tai täydellinen puhtaus eivät meitä hetkauta. Meidän silmään ne näyttävät liian lasimaisilta. Käyttämissämme kivissä on vangitsevaa kauneutta, heijastuksia ja sävyjä. Virheitä, jotka meidän mielestämme ovat syy niiden kauneuteen.

Korukivissä on erilaisia ominaisuuksia, jotka otamme huomioon koruja suunnitellessa ja jotka on hyvä ottaa huomioon myös korua käytettäessä. Vaikka kivi saattaisi olla kova, se saattaa olla etevä lohkeamaan. Napakka isku korukiven pintaan saattaa lohkaista siitä palan tai jättää jäljen. Toisaalta korukivet sattavat naarmuttaa esimerkiksi hopean pehmeää pintaa. Siksi kivikoruja on hyvä säilyttää erikseen muista koruista eikä niitä kannata käyttää fyysistä työtä tehdessä.

Kuitenkin vahinkoja sattuu, eikä peli ole menetetty jos vaikka kiveen tulisikin jälki. Me haluamme, että korut ovat pitkäikäisiä joten ota rohkeasti yhteyttä meihin, jolloin voimme katsoa, voiko rikkoutuneen kiven korvata uudella.

Tarkemmat materiaalitiedot löydät tuotteen kohdalta verkkokaupasta. Jos kivet kiinnostaa, niin seuraa blogiamme. Siellä kerromme lisää tietoa kivistä.