Miten tarinasta valmistuu koru

Luova työ on prosessi ja vaatii yleensä paljon kokeiluja. Saamme hurjan paljon ideoita ja piirtelemme kuvia ja malleja toisillemme kaiken aikaa. Eniten pidämme merkityksellisistä koruista, joilla on oma vahva tarina. Juuri tarinoista korujen suunnitelu lähteekin meillä liikkeelle. 

Puhumattakaan siitä, miten monta ideaa jää toteuttamatta, koska ne eivät olleetkaan kelvollisia. Tai kuinka monta valmista korumallia jää laittamatta tuotantoon ja myyntiin, koska ne eivät olleetkaan sitä, mitä haimme. Näin meille tapahtuu koko ajan, erehdyksen kautta onnistumiseen.

"Luulen aina, että parhaat ideat tulevat kuin salamana taivaalta tai lennähtävät aivoihini ulkoavaruudesta. Todellisuudessa kerään paljon ideoita kuvista, tarinoista, luonnosta, merkityksistä ja symboleista. Sitten ne aiheet pyörivät alitajunnassani ja yhdistyvät kokonaisuudeksi, jonka lopputulos on se paperille piirretty luonnos korusta"

 

Ei hätäisen hommaa

Nykypäivän hektisessä elämäntahdissa haluaisi kaiken tapahtuvan nopeasti. Kuten vaikka ideasta valmiiseen tuotteeseen prosessin haluaisi tapahtuvan saman viikon sisällä. Tai mitä parempi, että saman päivän. Harvoin tulee ajateltua, että vaikkapa yhden korumallin suunnitteluun ja toteutukseen voi mennä puoli vuotta. Se jos mikä vaatii toisinaan kärsivällisyyttä.

Varpu kertoo, että hän on valmis tekemään tarpeen tullen kymmenen erilaista kokeilua, jotta löytyy se täydellinen malli ja muoto.

 

Kestävyys ja merkityksellisyys

Valmistamme omia korumalleja, koska haluamme tehdä laadukkaita koruja allergiaystävällisistä jalometalleista, jotka ovat kestäviä sekä merkityksellisiä.

Markkinoilla on paljon koruja, jotka vastaavat tarvettamme kulutushysteriaan. Helppoa, edullista, kertakäyttöistä. Voi olla myös hankalaa saada tietää, mistä materiaalista korut ovat valistettu, jolloin ne saattavat aiheuttaa yliherkkyksiä ja jopa allergioita pitkään käytettynä. Ja ne valitettavan usein rikkoutuvat tai design vanhentuu, joten ne päätyvät roskiin. Tälle vastapainoksi haluamme tarjota kestävää, ajatonta, kierrätettävää ja tarinaa kertovaa korua.

Mikäli tarvitsemme korujen materiaaleiksi muuta kuin hopeaa tai kultaa, esimerkiksi kiviä, etsimme sopivia tavarantoimittajia ja teemme useita tilauksia, kun etsimme juuri sitä oikeaa.

 

Kultasepänverstaalla

Itse korut syntyvät kultasepänverstaalla Varpun valmistamina. Verstaalla koruilla on monta käsityötä vaativaa työvaihetta, kuten:

  1. Ensin korusta tehdään prototyyppi eli ensikappale käsin hopeasta.
  2. Sen jälkeen siitä otetaan muotti, jonka avulla tehdään vahat. Jokaista valmistettua korua varten tehdään oma vaha eli se on siis kertakäyttöinen. Vahaa käytetään hopeavalumuotin pohjana. Vahat valetaan kipsiin ja vahan tilalle kaadetaan sula jalometalli.
  3. Valun jälkeen korut puhdistetaan ja kiillotetaan, jonka jälkeen niistä tehdään sormuksia, riipuksia tai korviksia.
  4. Lopuksi korut vielä matataan tai kiillotetaan ja tarvittaessa rummutetaan lopullinen pinta sekä istutetaan mahdolliset kivet. 

Vaikka tekemisemme on välillä ihan hillitöntä sähläystä ja kahvimukeja kaatuilee, ovat tuotteemme loppuun asti hiottuja ja korkealaatuisia. Haluamme, että suunnitteluprosessi ja tuotanto ovat läpinäkyviä jotta voit hyvillä mielin kantaa koruasi joka on eettinen, turvallinen ja laadukas.

 

 

Tutustu merkityksellisiin koruihin verkkokaupassamme!